Ung kærlighed i Coronaens tid

Beretning om en bebudet forestilling som endelig blev til noget  

 En af markeringerne af 100-året for GENFORENINGEN 2020 i Region Syddanmark

 Det purunge par Julia og Rasmus opdager ved deres første møde i januar 1918 at de ikke kan undvære hinanden. De vil være sammen for altid, men deres kærlighed må være hemmelig, for hun er tysk og han er dansk. Alt tegner til at de som Shakespeares Romeo og Julie vil blive ofre i en konflikt, der vil adskille dem eller måske knuse dem. Nok afløses verdenskrigens rædsler af fredsklokker, men dagligdagen præges af voldsomme sociale og nationale konflikter med stærke positive og negative følelser. Lykkes det Julia og Rasmus at finde en løsning inden grænsen lægges fast i 1920?

“JULIA & RASMUS” var en billedrig og sprælsk teaterforestilling med fortællere, marionetter, maskefigurer, musik og sang i en original scenografi. Et dansk og et tysk mindesmærke blev foldet ud til et tredelt billede med et midterfelt, marionetscenen, hvor historien om de to unge og deres familier i Haderslev udspillede sig. Uden om marionetscenen dukkede maskefigurer op bla i to kiosk-luger, og sammen med fortællerne Sabine og Holger og to RAP-ende aviskoner førte de os i godt rytmisk tempo gennem den komplicerede historie om grænsedragningen. I forestillingen blev der talt både tysk og dansk. Ti medvirkende sørgede for at alle 29 roller, lys og lyd i denne komplicerede fortælling landede så godt som muligt.

Fortællerne Holger og Sabine mødes foran mindestenene.

De åbner fronten - til marionetscene og kiosker.

Der spilles på marionetscenen.

Flere marionetter venter bag scenen.

. . og 2 vildmænd gemmer sig bag våbenskjoldet!

Et indtryk af alle dukker og masker fra forestillingen på udstillingen 10 ÅR MED FIGURTEATER aug.-sept.2021 - Se også Jubilæumsudstilling og fotos.

D. 16. januar 2020 er Julia & Rasmus på reklame-tur i Sønderborg og hilser på en landsoldat. Endnu intetanende om Coronaen.

Bagsiden af den første flyer med de 16 oprindelige aftaler.

Julia & Rasmus - Artikel i JV

Efter den sørgelige nedlukning arbejder vi videre i det små.

Forsiden af ny flyer efter Coronaens indtog.

Bagsiden af ny flyer i august 2020. ENDELIG PREMIERE!